StireNoua.ro

Fotbalistul Christian Atsu, printre victimele cutremurului din Turcia

Fotbalistul Christian Atsu a murit în urma cutremurului din Turcia

Fotbalistul ghanez Christian Atsu a fost printre victimele cutremurului din Turcia, fiind găsit mort sub dărâmături în urma seismului care a lovit regiunea Mării Egee. Atsu, în vârstă de 29 de ani, a jucat în ultima perioadă la echipa Al Raed din Arabia Saudită, dar a fost cunoscut în special pentru perioada petrecută la echipele engleze Newcastle United şi Chelsea.

Cutremurul din Turcia, cu magnitudinea de 6,9 grade, a avut loc la sfârșitul lunii octombrie 2020, afectând mai multe orașe de-a lungul coastei de vest a Turciei și a insulei grecești Samos. A fost unul dintre cele mai puternice seisme care au lovit Turcia în ultimii ani și a dus la pierderea a zeci de vieți și la pagube semnificative la nivelul infrastructurii și clădirilor.

Christian Atsu a fost un jucător respectat în lumea fotbalului și a avut o carieră de succes. A debutat la echipa portugheză FC Porto și a jucat apoi pentru mai multe cluburi din Europa, printre care Chelsea și Everton din Premier League. În ciuda succesului său pe teren, Atsu a fost mereu implicat în acțiuni umanitare și a sponsorizat mai multe proiecte de dezvoltare în Ghana, unde s-a născut.

Vestea morții lui Atsu a șocat lumea fotbalului, iar fanii și foștii colegi de echipă i-au adus un omagiu pe rețelele de socializare. Cluburile la care a jucat au postat mesaje de condoleanțe, amintindu-și de momentele frumoase petrecute împreună. Fanii și jucătorii au împărtășit fotografii și mesaje emoționante, amintindu-și de personalitatea primitoare a fotbalistului și de pasiunea sa pentru joc.

Într-un comunicat de presă, Asociația de Fotbal din Ghana a declarat că “este profund îngrijorată de pierderea unui fotbalist talentat și un om bun. Christian Atsu a fost un model pentru mulți tineri fotbaliști din Ghana și va fi mereu în amintirile noastre”. Echipa națională de fotbal a Ghanei a purtat un doliu timp de trei zile în memoria fotbalistului.

Moartea lui Christian Atsu a fost o pierdere tragică pentru lumea fotbalului și pentru Ghana în special. El va fi mereu amintit pentru talentele sale pe teren și pentru angajamentul său umanitar în afara acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay Connected
Latest Posts