StireNoua.ro

Maia Sandu: Neutralitatea nu poate apăra Moldova, trebuie să facă parte din noua arhitectură de securitate europeană

Maia Sandu: “Neutralitatea nu poate apăra Moldova, trebuie să facă parte din noua arhitectură de securitate europeană

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat recent că țara sa trebuie să facă parte din noua arhitectură de securitate europeană și nu poate conta doar pe neutralitate pentru protejarea securității sale.

Într-un interviu acordat publicației germane Die Zeit, Sandu a subliniat importanța apartenenței la structurile europene și transatlantice pentru Moldova, mai ales în contextul tensiunilor din regiunea separatistă Transnistria și a implicării Rusiei în această problemă.

“Neutralitatea nu poate apăra Moldova. Moldova are nevoie de securitate, iar aceasta poate fi asigurată prin apartenența la structurile europene și transatlantice”, a declarat Sandu.

Președintele moldovean a subliniat că în prezent securitatea țării sale este amenințată de instabilitatea și conflictele din regiune, de imixtiunea externă și de corupție.

“Într-o regiune plină de tensiuni, Moldova trebuie să se simtă în siguranță. Ar trebui să avem aceleași drepturi ca toate celelalte țări. Moldova ar trebui să facă parte din noua arhitectură de securitate europeană și să contribuie la stabilitatea regională și globală”, a mai afirmat Sandu.

În plus, președintele moldovean a subliniat importanța relațiilor cu România, spunând că cele două țări ar trebui să aibă o cooperare strânsă și să colaboreze în domenii precum economia, energia și transportul.

Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova în noiembrie 2020, iar de atunci a lansat o serie de reforme în vederea modernizării și democratizării țării sale. Aceste reforme vizează în special combaterea corupției și consolidarea instituțiilor statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay Connected
Latest Posts