StireNoua.ro

Medicul de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, suspectat că ar fi implantat dispozitive medicale extrase din cadavre sau cu surse necunoscute, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Doctorul Nicolae Dan Tesloianu de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, acuzat de implantarea a peste 200 de dispozitive medicale extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Doctorul Nicolae Dan Tesloianu, fostul șef al Laboratorului de Cardiologie Intervențională din Secția de Cardiologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, este suspectat că ar fi implantat 238 de dispozitive extrase din cadavre sau ale căror surse de proveniență nu se cunosc, punând pacienții în pericol de a avea probleme medicale grave sau chiar deces.

În urma acestor acuzații, medicul a fost arestat preventiv și plasat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv pentru următoarele 30 de zile. În plus, mai mulți stagiari au fost obligați să facă intervenții, fiind expuși la riscul de iradiere pentru că se foloseau de aparatură radiologică.

O anchetă mai amplă este în curs pentru a vedea câți pacienți au fost afectați de această practică.

Surse judiciare spun că medicul militar suspectat ar fi unul dintre principalii furnizori ai doctorului din Iași. Un rezident al doctorului Tesloianu este, de asemenea, sub control judiciar pentru 60 de zile și i s-a interzis să profeseze. Mai mult, patru pacienți sunt, de asemenea, anchetați pentru dare de mită. Ancheta procurorilor a scos la iveală că doctorul Tesloianu a obligat stagiarii să facă intervențiile de implantare a dispozitivelor medicale, deși aceștia nu aveau dreptul de a face acest lucru.

Mai mult, ei ar fi făcut mai multe intervenții pe zi, expunându-se riscului de iradiere. Procurorii au făcut percheziții și la morga Spitalului Militar din Brașov pentru a găsi probe în acest caz.

Medicul Nicolae Dan Tesloianu a fost adus la Tribunalul București, iar Marius Todeancă, avocatul său, a declarat că doctorul ar fi salvat și vieți și că unii pacienți nu aveau bani pentru aparate.

Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor din Iași, a spus că nu a primit nicio plângere la colegiu și că pacienții ar trebui să fie informați în mod comprehensiv asupra întregului proces înainte de a fi supuși unei intervenții chirurgicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay Connected
Latest Posts