StireNoua.ro

Caută
Close this search box.

Proprietarii de câini protestează pe Lacul Morii împotriva tragediilor recente

Pe 18 februarie, mai mult de 150 de proprietari de câini au defilat pe Lacul Morii din București, pentru a protesta împotriva deciziei Primăriei de a interzice accesul câinilor pe anumite zone ale lacului. Protestul a fost organizat după mai multe tragedii în care câini au murit în apele lacului.

Participanții la protest au venit însoțiți de patrupedele lor, purtând pancarte și cântând sloganuri împotriva Primăriei. Organizatorii au cerut Primăriei să găsească o soluție pentru a asigura siguranța câinilor, dar și să permită accesul lor pe toate zonele lacului.

Recent, mai mulți câini au murit în apele lacului, iar unii proprietari au susținut că acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că Primăria a interzis accesul câinilor pe unele zone, forțându-i să înoate în zone periculoase. Un alt incident tragic a avut loc în luna ianuarie, când un bărbat care încerca să salveze un câine din apă a murit, după ce s-a înecat.

Primăria Bucureștiului a emis un comunicat în care a declarat că a luat măsuri pentru a proteja siguranța câinilor, prin plasarea unor bariere de protecție în jurul zonelor periculoase. În plus, Primăria a menționat că va analiza opțiunile pentru a permite accesul câinilor pe toate zonele lacului, dar numai după ce vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța câinilor și a altor persoane care se află în zona lacului.

Protestul a atras atenția presei și a stârnit un val de discuții pe rețelele de socializare, mulți internauți susținând dreptul proprietarilor de câini de a-și duce animalele în zonele publice. În același timp, alții au susținut că trebuie luate măsuri pentru a asigura siguranța publică, atât a oamenilor, cât și a animalelor.

Problema câinilor fără stăpân a fost o problemă persistentă în București, iar Primăria a luat mai multe măsuri pentru a reduce numărul lor în oraș. În 2014, a fost implementat un program de sterilizare a câinilor, iar în 2016, a fost emisă o lege care prevedea eutanasierea câinilor fără stăpân care au fost considerați agresivi sau bolnavi. Această lege a stârnit o serie de proteste din partea organizațiilor pentru drepturile animalelor, care susțin că eutanasierea este o soluție crudă și ineficientă pentru problema câinilor fără stăpân.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stay Connected
Latest Posts